Tak nak minum susu

Ibu², kalau anak 4 bulan tk nak minum susu ibu² buat apa ye? Sy dh buntu skrg. Anak sy dalam 6 hari lg nak masuk 5 bulan susah betol nak minum susu. Air liur laju je meleleh keluar macam nk tumbuh gigi dah. Gusi pun dh putih² sikit.. Sy tau mmg normal kan baby tk nk mnum susu sbb nk tumbuh gigi. Tapi sy penat sgt nk hdp dia asyik nngis je sbb lapar.. dh bnyk kli bg susu dia tk nak tp nangisss je keje dia hari².. Bila sy tny mak sy apa perlu sy bt, biasalah orng lama, disuruhnya bg makan 🥴 anak sy baru je 4 bulan ni xkn nk bg makan dah.. nk tnggu next checkp kk tny nurse lambat lg .. makin hari makin kuat ragam dia tk nak minum susu.. Maaflah ye sy tkde pengalaman ni anak pertama sy 🤧 #pleasehelp #firstmom #firstbaby #ingintahu #seriusnanya

2 Các câu trả lời

mungkin gusi dia rasa tak selesa & gatal sbb nk tumbuh gigi. boleh bg teether sejuk/buatkan aiskrim (letak dlm mould bentuk aiskrim) dari susu ibu/susu fm. boleh lega kan gusi dia Insha’Allah & dia minum juga susu tu sekurang2 nya bila dah jadi aiskrim😊

baby awak gatal gusi tu. awak boleh bg teether atau ambik napkin or sapu tangan bersih sejuk kn dlm peti ais dn bg gigit atau buat aiscream dr susu ibu/susu fm yg baby minum letak dlm bekas ice cube tu pon boleh. dh keras bg baby hisap