37week dh ni !!

Ibu2 esok sy dah 37week .tp knpe tkde air susu lg kluar ye ? Sy rsau laa nt bby kluar tkde air susu😢 .masa ank prtama dlu siang dh mengalir dh mlm dh bsalin😓 .tp skrng sy picit² pun tkde kluar😢. ##pleasehelp #seriusnanya

15 Các câu trả lời

Sye dulu mase anak sulung pun xdek sgat susu...bile urut tepi dada...kuat bertungku bile berpantang nanti...barulah keluar air susu...kalu nak air susu meriah... amalkan makan bawang putih crispy atau air kurma merah (milk booster)..order dalam shopee...

tiap kelahiran yg kita alami akan berbeza puan.. x kan sama.. sy 3 anak breastfeeding.. anak sulung ya.. susu ada sebelum baby... ank second..da mula berganjak.. hari ke dua br ada... anak yg ketiga... sama juga... anak ke empat... hr ke empat.. itu pun sikit..

lps brsalin insyaallah kluar la tu..saya brsalin 37w 5d..lps brsalin brpa jam lps tu bru kluar.. alhamdulillah

normal je kot..nnt lps bersalin urut2 breast dkt ketiak tu insyaAllah ada,jgn stress lg susah nk kluar nnt..

Sy dulu sampai bersalin pon belum ada, lepas 2,3 hari baru ada. Jgn risau, ada tu nanti

2y trước

Ha ah betul, sy bersalin kat swasta, yg swasta bg kita pakai botol susu kalau kita nak. Masa tu sy mmg fikir nak bg botol je (lepas ada susu badan sy pump utk dia sbb kerja), jadi dia pakai botol. Susu pon hospital rekemen kan jenama morinaga sbb susu ni tak manis & rasa dia paling mcm susu badan. Tp klau sis ada nak bg direct, masa belum ada susu tu suap pakai sudu sikit2, jgn bg botol nnt dia terbiasa tak reti nak susu ibu.

Jgn risau, lepas besalin insyaallah kluar. Lagipun sis bru 37weeks,masi awal lagi tu

mungkin tunggu baby lahir kot sis mcm saya harini lahir esoknya susu keluar

Sye dah 37w4d pun still takde air susu lagi. Risau jugak. Picit2 tak keluar.

2y trước

haah btul. skin to skin tu la akan ransang pengeluaran susu nanti. 🥰 sama2 awak, positif selalu k 💪

Sebelum bersalin ni cari ilmu penyusuan banyak².. Takdelah stress

lepas bersalin ada tu, insya Allah..usah dipicit2