Sharing

Ibu2 boleh kongsi x macamna nak kawal diabetes ketika hamil.

12 Các câu trả lời

Saya banyakkan minum air kosong + tukar beras basmathi + kurangkan minum air manis + kurangkan gula dlm masakan.. 😊 sy gdm on insulin.. Sebb ubt biji tak sesuai dengn sy..

kurangkan makan minum manis. untuk turunkan gula dlm darah sy amal minum air barli tanpa gula, air lemon panas, mkn kacang bendi, epal hijau.

Jaga pemakanan sis.. Pemakanan x seimbang juga salah 2 punca kene kncing mnis masa mengandung

Elakkan segala susu pekat, boba teh, kek tu. Sos dan kicap pn kawal sbb tnggi gula tu

Kurangkan makan minum manis & jaga jadual waktu pemakanan, jangan skip makan.

Kawal pemakanan. Makan secara bersederhana, jangan makan manis-manis.

jgn mkn mnum mnis.. klu rs hypo mkn je 1biji gula2

Jaga pemakanan. Insha allah semua baik2 nanti.

Kawal pemakanan..kurangkan mnisan dlm makanan

Minum cincau...sbb cincau kawal gula dalam badan

5y trước

Kene cube ni. Tq