Suami Jaga Anak

Ibu, suami ada tolong jaga anak tak?

Suami Jaga Anak
51 Các câu trả lời

best nya baca komen masing masing.. alhmdulillah dapat suami yg memahami dan bertanggungjawab.. sy ni dri awal pntang smpai habis pantang mak yg jaga.. suami pun sepanjang dalam pantang ada la sekali sekala dtg menjenguk.. tidur di rumah mak pun ada la brp hari je boleh dikira.. alasan sebab malu dengan mak abah sy.. sedangkan mereka layan dia mcm anak sendri.. waktu dalam pantang sy kerap mengadu kat suami yg anak tak tido malam.. ada satu tahap sy terlalu stress.. sebab sy czer.. jadi sy susah nk bangkit dri tempat tido bila tiap kali anak meragam.. lepastu suami boleh sound dia kata sy merungut jaga anak..dan dia kata sy seolah anggap anak sy beban bg sy.. lepastu tak hbis suruh balik rumah sndri.. konon konon nak jaga sy dgn baby kat rumah sndri.. hbis pntang balik rumah ternyata sama je.. sy jugak yg uruskan anak sorang sorang.. dia elok sedap sedap tidur sedangkan sy ni tidur ayam je.. dah brp hri hbis pntang tapi luka czer sy tetap tak pulih sepenuhnya.. masih pedih pedih dan merah.. sy tak dapat nk had pergerakkan sebab dalam apa keadaan sy terpksa untuk bgun tengok kan anak jugak..sedih bila fikir 😭

Alhmdulillah.. Suami boleh jaga anak.. Mse sy pantang ank kedua, bby kena cek kuning di klinik, suami sy p klinik sorang2 bwk bby sbb xnk sy trun naik tgga, so sy dok uma jek berpantang.. Uma kami double storey, huhuu..

Sentiasa membantu dari anak pertama hinggalah nak masuk yg ke 4... semoga Allah memberi kebaikan dan membalas syurga utk suami yg sentiasa menyenangkan isteri dia...💓💓💓💓

Xde pun.. time ank mood ok, dia ok.. time ank tantrum, melalak, brgaduh brcakar dia bngun msuk bilik, ttup pintu.. hmmm mandikan n cebok berak ank jauh skali.. 😩😩

Ya, kami bergilir2 jaga anak waktu siang sy jaga waktu malam lepas balik kerja dia pula jaga.. Kerja di rumah pun sama juga kami bahagi2 tugasan biar adil beban kerja 😊

Dari hari pertama balik rumah, sbb berpntang sndri. Now ank dh 11bulan. Suami jaga pn, si maknya masih jugak penat 😅 so nk tmbah adik, tggu bbrapa tahun lg 🤣

Allhamdullilla.. Tolong masak, siapkn air pns untk sy mndi.. Tolong cuci kain...marah bila nmpk sy buat kja wktu bru brsalin hehe..

Alhamdulillah. Husband rajin jaga baby, mandikan baby, tuka pampers baby. Even tolong masak n basuhkan baju since sy czer aritu.

Alhamdulillah. Dia balik keje & cuti memang dia jaga anak. And anak pon alhamdulillah, jenis yang berdikari, senang jaga. 🥰

Ada.. Klu bab bg susu n tidurkan anak je sy buat..klu tidur je nk dgn mak.. Nmpk ayah mmg xnk tido..yg lain suami yg buat..