Assalamualaikum,boleh bantu tak naikkan hb.dah try bermcm2 cara 🥲🥲

Ibu pregnant 18 weeks

7 Các câu trả lời

sy hb 9.3 ritu cek 10.9 . ya Allah betapa nikmatnya dgr nurse kata bagus teruskan .hahaha . sy mkn iberet sblm tidur bersama air Sunquick ksg . makan buah jambu hri hri . selain tu sy mkn buah delima dan mangga . doc kata makan buah hri hri . mnum susu . sy buat . dan berjaya tanpa apa apa suplemen . pastikan no coklat , no kopi teh milo nes ke apa . smua benda ni mmg tk sntuh langsung .

1y trước

terima kasih bagi tips..saya cuba☺️👌

Makan makanan yg boleh menambah darah (daging merah, kerang, kekacang, kurma, susu) dan cara makan ubat kena betul. Kena makan ubat masa perut kosong (2 jam sebelum atau selepas makan) atau makan ubat dengan jus buah untuk penyerapan lebih optimum

hb sentiasa 12 1. makan iron tab sms perut kosong 2. elakkan minuman berkafein 2jam sblm/slp mkn iron tab 3. amalkan susu kambing fresh sblm tidur 4. ambil tambahan vitC jika perlu

Hi, try sis makan zincofer. Kalau tak ok juga, sis beli ganillia dekat watsons. Tp pricey sikit ganillia tu.

minum jus mamariam Dan ambik zincofer sis. juga boleh makan kerang and buah plum. memang berkesan

iberet ok hb saya 12.4

park