GDM + PERLU NAIKKAN BERAT BADAN

Assalamualaikum ibu-ibu semua, saya baru 15 minggu tpi doktor dh sahkan ada GDM sbb sangkut gula. Skrg ni tgh on diet pemakanan but at the same time, berat badan saya 44.8 tapi kali ke 3 jmpa KK Ibu Anak berat saya menurun 44.1 🥲. Mcm mana saya nk jaga kandungan gula tpi dalam masa yang sama kena naikkan berat badan🥲🥲🥲. Please help ibu2 yang ada pengalaman macam saya.. #firstmom #ingintahu

2 Các câu trả lời

Calorie-densed + nutrition-densed food will definitely help. Make sure that it is low GI

Protein + fibre lebih. Makan good fat. Olive oil, butter etc.

2mo trước

Ya betul. Peanut butter (sugar free), almond, semua ada good fat. Makan real food. Kalau tak cukup baru supplement tu pun kena minta nasihat doktor ya