Mommy

Ibu mentua saya baik masa saya berpantang lepas 1 bulan tu saya buat kerja rumah tapi ibu mentua baring sambil tengok telefon... Lepas tu mentua saya dia sibuk nanti petang lepas tu sya hntar brng prgi sya punya cousin lepas tu mentua sya call suruh jemur pakaian yang masih cuci td.... Sya tak jemur tadi sbb mntua sya busy petang xde org pulak jga bby kan... Lpas tu dia marah sya.... Dia kata sya nie mahu larikan dari kja rumah sya... Lepas tu husband sya blas apa yg mntua sya ckp.... Mentua sya pun kata teruskan lah dia ckp... Apa maksud tu erghhh?

8 Các câu trả lời

Maksudnya "teruskan la" tu, teruskan buat keja tak siap..mcm tu la..tp jangan ambil hati, anggap itu ibu kita k..😊kalau kita duduk rumah mertua, kita kena bertahan juga.. kecuali melampaui batas, mcm pukul ka..ape ka..lepas buat kerja, masuk bilik ja..kalau ada rezeki, beli tv astro ka, pasang dalam bilik..tu yang sy buat la..

Andang2 bha tu. Mmg bgtu klu mentua. Bukan dia marah tu. Tp biasa la klu mulut org tua ni. Ckp x tapis😂😂😂. 2 3 hari la tu mentua ko tarik muka masam. Ko pula jgn ikut buat muka masam. Buat mcm biasa... Mentua ni bkn mcm parents kita. Klu parents hari ni ja marah esok ok sdh... Lain pula klu mentua simpan dalam😂😂

tak perlu terasa hati sgt anggap je mertua awk tu sebenarnya kurang prrhatian dan kasih sayang dari anak2 dia.sbb tu la dia sengaja nk sakitkan hati awk.layankan je kerenah dia tu nanti lama kelamaan dia akan sedar sendiri kesilapan dia tu.trust me!just keep strong yea sis!

Teruskan tu agaknya..maksud dia..sokong lah apa yg wife ko buat tu.. X pe lah sis.banyakkan bersabar..dia pun bukan org lain tpak mertua kita..asalkan ank dia sayang n sokong kita pun dh ok..semoga masalah sis ni x berpanjangan..

Sorry xdpt nk bg pendapat sbb xfaham sgt jln cerita🙏😁

4y trước

Haha sy igt sy sorg je tak paham 😂😂

Kau ni cerita pn berbelit..mmg ptt pon

4y trước

Msti budak2 br nk pandai mngadu..

Sis tggal rmh mertua atau mertua tggal rmh sis?

X fhm