ibu mengandung bleh mkn coklet tak

ibu mengandung bleh mkn coklet tak,nk taw kepastian

15 Các câu trả lời

Depends, tp pd yg ada masalah recurrent miscarriage doctor tak bagi langsung ambik any foods or drinks yg ada caffeine like tea, coffee & chocolate. Boleh dehydrated ur urine then can cause miscarriage.

Nurse suggest minuman or makanan bercoklat, kafein, kopi teh, milo..jangan ambil waktu makan makanan lain, nanti nutrien payah nak serap..kalau nak ambil.ambil kuantiti kecil n jarang2..

5y trước

Kalau kek coklat cheese boleh makan tak?

Boleh jek, tapi tetap kena bersederhana, macm saya dulu time prgnt tu kuat mkn cklat, makan manis2, tpi Alhamdulillah xkena kncng mnis, pastikan minum air kosong lbh

Bleh jer sis ..husband saya hari2 belikan cadbury😅 sbab tekak asyik nak mkn manis jer😅 tapi jgn mkn bnyak pula,takot kena kencing manis pula ..

Boleh, xpi xleh banyak sgt bcz chocolate contains caffeine which is not good for pregnant lady if makan terlalu byk.

Moderately and be sure to drink lots of water after :)

blh je sis..jgn tkt2 nk mkn pape..mse sy prgnant dlu semua bnda sy mkn..

Bole.. cari yg dark chocolate n xde gula.. lg bgus.. ☺️☺️

Boleh..tpi..jgn Banyak sgt...nanti kene diabetes pulak..