PENTING: Sendawakan Anak Anda Selepas Menyusu!

Ibu-ibu sila beri perhatian ya, jangan malas untuk sendawakan anak anda selepas menyusukan. Ada sebab kenapa ia penting untuk kesihatan anak anda. Rujuk gambar ya!

PENTING: Sendawakan Anak Anda Selepas Menyusu!
9 Các câu trả lời

selalu buat... tp baby tidur lepas kenyang mnm susu dan susah nak sendawa... kalau malam tu penat dan ngntuk sangat saya tiarapkan baby atas badan saya dan saya tidur duduk dan letak dia atas bantal tinggi kalau tidur waktu siang... anak2 saya semua jenis susah nak sendawa... saya buat camtu je supaya baby x tersedak atau muntah....

sbbtu sy msa susukan baby kalau fm saya akan stop masa 1oz atau 2oz bgi dia sendawa kjp lpstu truskan lagi...sy ikut sukatan umur msa ni ank sya 2bln lbh so sy bgi 3 oz ..sblm ni sy bgi trus nonstop 3 oz dia muntah bnyak ,asyik tkr baju, skrg dh okay bila buat mcmtu

sy selalu buat sedawakan baby tapi baby masi muntah susu…baby baru masuk sebulan…risau d apabila baby muntah susu dia keluar melalui hidung dan mulut dalam kuantiti yg banyak

3mo trước

Same goes to me before this. Mmg tu tk boleh buat apa. I siap jumpa pakar knk knk dkt KPJ, dh buat scan semua tk jmpe punca. End up i bgi pacifer and yes berkesan, tk fully hilang but sikit sikit anak you akan stop muntah mcm tu, one of the reasons is over feeding. Dulu i fully bf tpi pakai botol, lps pantang fully FM and bnda tu akan slowly stop. Skrg anak i dh 6 month and dh tk ada dh muntah mcm tu. Dulu i pun panik tiap kli kena. Tempoh berlaku dri i dlm pantang smpai bby i around 3 month something. Masuk 4 month dh tkde dh unless dia mmg tersedak.

terima kasih share ilmu ni 💖💖💖 sy selalu angkat baby letak kat bahu... rupanya boleh buat meniarap

Insya'Allah xlupa..

👍

👍🏻

👌

👍