Anak 3 tahun batuk tak henti

Ibu ibu dkt luar sana ada tak anak batuk tak henti henti...saya anak umur 3 tahun..batuk nk dkt sebulan, selsema dngn demam tak ada cuba batuk je berulang ulang..siang tak batuk,malam plk batuk..malam tak batuk,siang plk batuk..saya dah bagi ubat..ubat mahal lgi beli tak redo redo jugk balik..still lgi batuk..ibu ibu dkt luar sana ada cara lain tak untuk hilang kan batuk anak..mlm saya tak dapat tdo kdng..lagi lgi kondisi saya prangnancy..tak cukup tdo..anak asik berulang balik..😔😔😔😔😔

7 Các câu trả lời

kalau time mlm ...jgn biar kn ank sejuk...kalau psng kipas,slow kn....sme mcm aircon... pakaikn ank bju lngn pjg... stiap kali mandi n nk tido,sapukn minyak telon ke vicks ke ...sapu bhgian dada,blkng bdn,tapak kaki... klau ank minum susu,kurangkn scoop... galakkn ank minum air suam... sarung bntal or cadar tukar kalau da lama xtukar... kurangkn aktviti lua... kalau suami jenis isap rokok ke vape ke...suruh dye isap jauh dari ank,nk pegang ank bsuh tgn,bsuh mulut,tukar bju..senang citer mandi la.... ni la cara sy buat kt ank2 sy... ubat tetap mkn,bwk jmpe doctor juga... y penting kite ikhtiar,tawakal,... jgn putus ase...

ank sis pernah eczema? sbb doc pernah cte dkt sy, ank yg mak ayah ada resdung ni akan batuk2. kalau mcm ank sy selsema berbulan2. kena ubat btol baikla. tp esk jdi lgi. sbb dia allergik dgn habuk n etc. doc kta smpai masa ada budak akn batuk2 plak, lgi teruk akn asthma. tp better checkla. mgkin ubt yg sis dpt tu x ssuai ke, dos tak cukup ke or perlukan antibiotik ke

bawa ke hospital ye ibu...anak saya pun tak henti batuk aritu. saya tengok pun nak nangis. kesian sangat. akhirnya sy bawa ke hosp. masuk wad 5 hari. masuk hari ke 4 dah hilang batuk nya. di hospital kerap neb, boleh cairkan kahak. Sembuh itu dari Allah, kita ikhtiar sebaiknya. saya pun trauma bila anak sakit.

mkn ubt pun x JD..ambik kapur sirih + dgn air limau nipis kacau rata sapu dekan leher sampai dada dia... insyallah Pertua org tua2 ..ank2 sy btuk x bg mkn ubt buat pertua CM tu je..Klau bby layorkn daun sirih letak kt dada dia... Selsema pulak guna kunyit hidup sapu kt batang hidung dia insyallah kita ikhtiar

Anak pernah kena covid x? kalau sebelum ni pernah positive covid kemungkinan long post covid symptoms. Kalau kes mcm ni better pergi jumpe doktor pakar kanak2 sbb kalau mkn ubat batuk beli dekat farmasi pon batuk xkan hilang. Berulang pergi klinik pon xkan sihat anak

kalau bby saya haritu batuk plus kahak pegi klinik pakar kanak kanak then doc suruh neb pastu dibagi ubat cair kahak . alhamdulillah berapa hari kemudian batuk terus hilang

2y trước

ouhhh....

jumpa doktor