Czer @ normal

Hi ibu ibu, just bertanya, anak first sy czer .. Skrg pregnant second bby. Boleh ke kalau sy pilih czer jugak? Akan dijudge ke oleh doktor @ nurse kalau sy tetap pilih utk czer kali ke dua? Jangan tnya kenapa sy nk czer jugak, sy sendiri pun masih tertnya diri sendiri jawapan tu. Mgkin sbb kali kedua pun akan berpantang sndri dan sy dh biasa dgn penjagaan czer? Sy pantang sendiri sebab sy takda mak ayah. Sy taknak susahkan MIL yg tua2 dtg nk masak itu ini. Please no harsh word. Sy perlukan kata semangat. Husb just dapat cuti semnggu. Sy taknak merengek org lain untuk dtg jaga, sy perlu buat kerja dgn cepat memandang perlu urus anak 1st and newborn.

2 Các câu trả lời

Insyallah boleh , tapi masa saya masuk ward jiran katil saya anak pertama dia czer & anak kedua dia doc mintk untuk cuba normal , kalau tiada bukaan baru czer. Terpulang pada pandangan doc rasanya sis

Boleh bgtau pada doktor pasal puan nak elective czer ni. Bgtau sebab nak elective czer tu.