Salah ke pilih elective czer?

Baby sy scan 38week dalam 3.5kg, dr bg 2 pilihan induce atau czer. Sy pilih czer sbb kurang risiko, takut baby lebih bsr dr scan. Hmm, tp mak sy bising kenapa x pilih normal. Salah ke sy minimize kan risiko dgn pilih elective czer. Sbb skrg bukaan mmg x buka lagi. Klu tunggu 40 mnggu takut baby dh cecah 4kg lebih

2 Các câu trả lời

Kalau sy pun pilih czer sbb sakit induce dh prnah rasa time bersalin ank first dulu. Induce ubat 2x dok tahan sakit tu smpai 3hari..tp jln xbuka2 jgk last czer trus..seksa sakit kena induce ni..normal or czer tetap rasa sakit jgk tp xkisah jnji ank selamat dan sihat

tak salah pun sis, jangan risau. tak kisah pun normal atau czer, itu pilihan awak. yang penting awak dan baby selamat. biasalah mulut orang bukan kita boleh tutup.