Songsang 37minggu

Ibu ibu ada ke yg songsang macam sy 37 mingu..risau pulak..macam mana ye nk bagi tidak songsang

1 Trả lời

sy pernah anak dh masuk laluan tiba2 pusing songsang. sil dgn dr suggest baring dlm bilik. tutup lampu. bukak flashlight fon hala ke bawah laluan. tekap ke perut. sambil usap n pujuk baby suruh pusing. sy buat ni 2 3x kali jugak tiap malam. mintak suami pujuk sbb anak mmg bnyak respon dgn suami. alhamdulillah anak pusing balik. sis boleh cuba. tpi tk silap sy ada option untuk urut. cuma dr yg akan buat. tk boleh org sembarangan. sbb dr akan urut untuk pusingkan baby smbil tngok screen sbb nk kena tngok posisi uri, tali pusat baby. semoga dipermudahkan urusan ya