Gatal di bibir luaran kemaluan

Ibu di luar sana pernah tak lpas buat ujian hvs..gatal di bibir luaran kemaluan..saya ni gatal.. keputihan kurang pon klur..tapi tepi² kulit kemaluan tu gatal lh..ibu² ada tak yang pernah kena MCM saya ni..

13 Các câu trả lời

Sama! Saya rasa sbb naik badan masa mengandung ni kulit tu dia berlipat so bila kencing kerap sgt jadi lembap kawasan tu. Tknk pakai feminine wash atau ubat jd saya basuh guna air suam & garam kasar organic.

sama la..kadang kadang je gatal tapi keputihan saya banyak...bila bersama lagi banyak kuar jadi x selesa nk bersama...ada yang nasib sama dengan saya x..apa perlu buat?? dah g klinik doc bagi ubat sapu je untuk hilang gatal

2y trước

haah btul tu👍baik bgi doktor trus..

Saya pon sama macam sis macam itulah tak tahan gatal dengan keputihan kemaluan nye lagilah tak tahan gatal 🤦🏻😌

Saya pernah alamninya,saya stop gunakan sebarang pencuci wanita,pakai seluar dlm longgar n kerap salin panliner

saya pun sama jugak. dah try mcm mcm ubat tak jalan. last last sapu vasaline trus hilang Alhamdulillah

Apa kata sis bertangas, rendam dengan air suam yg ada garam pink dalam tu. Insyaallah okay

saya pn sama jgk gatal tp bilas dgn suam ok cikit tkde rasa gatal sgt

kadang2 sy pon mcm sis jgk.. xtau la knp dia gatal.

2y trước

normal gatal sis, kalau sya letak Colgate sbgai sabun 😅

Minum yakult pribiotik punya. Bagus keputihan hilang.

2y trước

masa hamil boleh monum tak... boleh bagi gambar tak air minuman yakult pribiotik tu..

basuh sentiasa dgn air beras tempat kemaluan...