19 minggu

hi, i pregnant baru 19 mggu tapi kaki dh mula bengkak, normal ke? ??

47 Các câu trả lời

kaki bengkak normal masa mengandung di hujung kehamilan seperti trimester ketiga. tapi nurse akan cek kalau awak bengkak kaki awal. macam saya. nak kurangkan, kena tinggikan kaki. kurangkan berdiri. tidur pun alas bantal bagi surut. lepas bersalin nanti ok. macam saya. terkejut tgok kaki dh kecik lpas bersalin. 😂😂

hi saya 19w 5d sama mcm awak kaki mula bengkak , banyak begerak sikit je kaki bengkak and sentiasa mengah ( mungkin sbb saya berisi lebih cepat letih) dah mula kerap kencing, badan panas sampai suami pun tegur , paling kerap sakit pingang bila dh baring nk mula begerak kekiri kanan akan sakit sangat. kalau nk tak normal utk pregnant 5 bulan nk ckp mcm mana ya dgn doktor?

2y trước

sama mcm saya pinggang sakit terlalu sgt hm

Kurang minum air pun boleh bengkak kaki. Cuba tingkatkan pengambilan air, pakai stokin, selalu tinggikan kaki masa duduk & tidur, kalau tiada masalah utk exercise, amalkan exercise jalan kaki mengikut kemampuan. Elakkan berdiri terlalu lama.

sya kaki tak bengkak. tp tiap kali bgn tapak kaki sakit semasa berjlan 😴

2y trước

sama sis... sy ingt sy je mcm tu..pelik jgk..tetiba bgun tapak kaki sakit..padahal siang sebelumnya..ok je.. da 2 hari sy kena mcm tu..

klau tk kaki bengkak,sis kena urut kaki tu hari2...suami saya klau nmpk kaki saya bengkak cepat2 dia urut supaya kaki nampak cantik je

2y trước

baru baca komen2 di sini, saya memang sakit tapak kaki especially area tumit. memang hari2 suami urut and sy suruh pijak tapak kaki.. tak boleh ya? 😭😭😭 takut la pula.. sbb hampir setiap hati tapak kaki ni sakit.. sy 20wks pregnant. Harap2 takde apa2 la

Saya 23w, kaki tak bengkak. Tapi takleh bediri lama. Cuma sekarang kerap sakit gigi. Awak pun elakkan bediri lama, kalau duduk, pastikan kaki jangan tergantung, biar letak atas lantai. Ni tips dari pakar

Simptom kekurangan protein.. Topup protein sis. Cubalah ambil sekali magnesium. Insha Allah, kurang masalah masa mengandung. Kalau nak cuba, boleh pm saya http://www.wasap.my/601115353369/magnesium

tak normal tu sis. nnti tdo,tinggikan kaki. letak kaki bwh bantal. biasnaya kaki bengkak hjung kehamilan. sbb tiap kali cek di kk,nurse mmg akan tgk kaki kita. diselak seluarnya😅. so lpas ni,kasitau nurse,nnti dia advice

sy gusi bengkak + berdarah

2y trước

sama