First mommy to be

Hye…Saya nak tanya ada x ibu2 yang ada pengalaman ni… Saya dah 31 week, barang baby dah cari sikit2 but mostly saya yg beli. Bila discuss about barang baby dengan husband, husband macam x excited pun. Time pregnant ni cepat sangat terasa, bila husband x excited nak cari barang anak, kekadang tu adalah overthinking macam2. So nak tanya, macam mana ye ibu yg ada pengalaman macam saya and as first mommy to be ni nak deal dengan perasaan n keadaan macam tu? Bukan apa, kadang2 overthinking sampai rasa asyik nak nangis, tidur pun susah, makan pun x lalu.#pleasehelp #firstmom #ingintahu #bantusharing

15 Các câu trả lời

Sama la saya.. Kadang kadang tu bila share dengan husband pasal checkup ke beli barang baby ke husband diam je dan tak respond.. Saya pulak cepat terasa hati, rasa macam dia tak excited pun.

Cuba berbincang. Mungkin dia ada masalah (e.g: kewangan) lelaki ni dia tak tunjuk dia susah. Kita as a wife kena cuba faham dan ajak berbincang. Jgn stress ok mommeh ☺️

sy first pregnant pun mcm tu , mmg overthinking. rasa mcm nak lari rumah mak pun ada. biasa lh emosi lain time tu. ank pertama lg kn tkde pengalaman.

takpe suami sy pun mcm tu , mmg xnmpk pun mcm org nak ade anak siap byk kali gaduh mkn hati tp last2 dia lah yg paling syg baby ni bila dah lahir

bincang dgn suami