Bajet Barang Baby

Hyee mommy2 semua.. Sy baru listkn brg2 keperluan baby & sy utk dibeli.. First pregnancy.. List sy bajet dh rm500.. Trkejut sy bila kira2.. Tu blm trmasuk car seat & stroller lg??mommy2 yg dh ada pengalaman first baby blh share tak.. Risau jgk takut sy yg trlbh bajet?

53 Các câu trả lời

Biasa lah tu , basic je dah dekat 300 lebih .. Tu pun byk lagi nk kene belii .. Huhu dh habis berjimat cermat dah .. 😂 lgpun brg skrg harga boleh tahan jugak wlpun beli yg ad offer ..

4y trước

Btl tu sis🤣

500 tu zmn skrg actually x byk mana pun sis.in fact mcm x cukup pun.sy n hubby ari tu spent mcm ribu jg.we just bought everything.haha.beli sikit2 so x terasa sgt keluar duit tu.

4y trước

Sy cari semua tu dkt shopee je sis.. Hrge jauh beza dgn kt kedai2

Beli barang baby basic sja dlu utk persediaan ke hospital sis .. Utk barang2 d ruma bole beli pelan2 .. Sya bajet2 xsampai 5rts jga sy beli yg perlu shja utk dibwa ke hospital ..

4y trước

Sy kene beli semua terus sbb husband yg suruh.. Nanti die xtau nk beli😂

Beli barang basic je mommy. Sabun beli yang saiz travel. Takut baby tak sesuai so kena tukar2. Barang pantang tak perlu satu set kot. Beli mana perlu je. Jimat banyak kat situ.

4y trước

Btl.. Sy setuju.. Lg pn blm tntu semua kite pakai dlm set pantang tu.. Sy pn beli set yg ada minyak angin, jamu2 n mandian herba tu je

Beli barang basic je habis around RM150 then suami dapat baucer Aeon RM100 😂 yang selebihnya InsyaAllah ada rezeki baby dapat hadiah ke apa bila orang datang melawat nanti

4y trước

Suami dapat hadiah harijadi tempat kerja dia sis

Sy dulu bged 2500 tmsuk carseat n stroller, btw sy ade nk letgo stroller SCR6, guna kurg dr 3bln..skrg simpan dlm bilik je...complete dgn box hihihi...klu bminat bgtahu ye

4y trước

Sy nk cari stroller yg sekali car seat tu.. Sis pnye mcm mne ye? Sy pn dok jb ni

sy hbs around 1k..tu pn baju bby tk beli bnyk..dlm 5 psg je sbb bnyk dpt hadiah baju. hopefully sis tk beli bnyk baju. anak sy baru sebulan dh ada baju yg tkleh pakai

4y trước

Baju sy beli sikit2 je sis.. Sbb tau baby cpt mmbesar😅

Sy beli barang semua x termasuk buaian,car seat,stroller dah rm 1k lebih...start beli dr kandungan 4bulan. Skrg kandungan dah 8 bln lbh...barang2 baby mmg mahal 😑

4y trước

Kann sis.. Smua mhl2

Sy abis RM 800 yg dah siap asing untuk brng baby..xtermasuk yg topup sikit2 barang guna duit baba die yg terselit2 ..hehe. Child seat n set pantang xbeli Lagi..

4y trước

Lbh kurg sy je la ye😁

Sama la saya ..beli brang baby baru² nih mencecah rm500 jugak la.. alhamdullilah baby sya dh 28 minggu...doakan sya permudah bersalin Bulan 5 nih

4y trước

Alhamdulillah.. Semoga dipermudahkan segalanya sis☺️