GDM

hye...ada pglaman x ibu2 yg ada GDM yg detect dlm awal prgant..nk tnya dlm 7 bln nnti msih kena mnum air gula ke ya.. #dueoctober2019

10 Các câu trả lời

Saya 20week kene.mak on of ayah dah ada cucuk insulin.biasa dr ank pertma hgaa skrg ni.hadap jugalah bsp. Tp lemau hb low mkn mnis apa2 kwal hu..good luck mom yg dok berusaha maintain bsp..artu suh buat 2 week. Dah buat 2 week.bsp ok.isnin artu review suh buah ahad ni pula ..erm udh jadi semggu skli huu..stress mak tp bertabahlah dmi kbaikan bby kt dlm.

Saya 13 week dah kena minum air gula. Baru baru ni nurse pesan 28 week kena minum air gula lagi. Selalunya 6 bulan @ 7 bulan memang kena minum air gula kali kedua untuk check gula kali terakhir

Sy masa 12w haritu minum air gula utk check kalau2 ada gdm. Alhamdulillah takde. Nurse cakap masa 7 bulan nanti mmg kena repeat lg sekali minum air gula. Hopefully masa tu x sangkut gdm jugak.

Kalau awal² dpt detect GDM, diorg akn monitor BSP je.. xperlu ulang minum air gula.. tp kalau 1st minum normal, akn repeat utk 7bln.. biasanya nie utk yg ada family history..

kalau 1st minum air gula sangkut, tak perlu minum lg untk kali k2 pada 7 bulan kalau 1st minum air gula, dan tidak sangkut, perlu minum untk kali k2 pada 7 bulan

Wajib minum air gula rsanya sbb nk cnfirmkn xde mslh gdm. Tpi rsanya sekali jew dlm tempoh pregnant tu kecuali klau BSP tinggi sgt

Saya awal2 dah kena minum..lepas tu nurse pesan lps beranak baru minum lak tuk pastikan masih ada ke kencing manis

Sya msa 10w dah mnum skli, result okay. And msa 28w still kna mnum skli lagi walaupun past result okay

5y trước

Parents sis ada yg ada kencing manis x?

Untk reslt ok. Amalkn sup lobk putih

Gdm tu ape sis ?? Saje nak tahu ??

5y trước

Tq sistur 😊😊