1st baby

Hye semua saya dh 8minggu 2 hari .. boleh ka nk scan? nampak ka?? klau nk scan kt mna ya brapa rm? Sekali scan ? and taktaw baby sihat ka tak ? Sbb rasa mual2 smua takda alahan pun takda ? Camna ya ? Boleh bgi pendapat tak ?

11 Các câu trả lời

Hrga tak sama. Sy dlu 10w6d pn masih tak nampak. Doc suruh minum air banyak2 utk penuhkan pundi kencing. Bila scan nampak la bentuk baby n heartbeat. Sy scan kat swasta atas arahan nurse di klinik desa. Byr rm70

5y trước

Oh yaka okey la klau mcm tu btw thanks🤗

Rasanya dah boleh scan. Scan biasa RM45 > kalau klinik swasta. Kalau KK kena pergi sana lepas tu dia bagi date untuk datang scan (biasa dalam 2 minggu), time tu semua kena bawak, bil api, ic, sijil nikah

5y trước

Aah. Pelik jugak dia suruh bawak bil api, tp technically normal sebab mula mula pergi kk Kota Damansara, tup tup dia kata tak cover tempat tinggal saya. So maybe nak pastikan kita duduk mana kot.

Boleh sis...sy scan 8week da nmpk baby n heartbeat dia....so terus buka buku kt kk...insyaAllah...sy scan swasta dlm rm55 ja...tp ikut klinik juga...ada yg smp rm80 lbh...

Saya 8weeks scan dah nampak. Depends kt bdn masing masing hehe. Setengah org tak nampak lg. Maybe sbb sy pun kurus so doc ckp sng nak nampak

5y trước

Welcome sis😘😘

Bley sis if nk scan,sy hr tu scan mse 8 week 5 days,da nmpk heartbeat tp x ley dgr..sbb small lg..nmpk kedip2 heartbeat

Pegi klinik ibu dan anak terus sis. Terus bt buku, lps tu doktor akan scan. Jimat free je 😊

5y trước

Ya betul. Kita tak pernah scan di mn mn klinik jd first buat buku dokto akan scan

Bgs g klinik trus jimat,bole buka buku trus..klu g swasta paling murah pun dlm rm50..

Kalau dah confirm upt, pegi kk, terus bukak buku, nanti die memang akan scan sis..

5y trước

Yupp betol..sy dulu macam tu gak..sebab tengok kk..tapi sebab sy ade surat refer dr spital, sebab alahan teruk..dorang trpaksa terima, xjadi nak halau..🤣

Oh ya, sy pun xda alahan tp sy ada keluar spotting brown sampai 12w

5y trước

Tak ada. X pergi jumpa doc pun. Sy bedrest je sampai spotting berhenti

Biasa 8 minggu dh blh nmpk heartbeat 😍