Bancuh susu

Hye semua. Nk tnya. Korang bancuh susu pakai air apa ya.. air mineral tutup biru, air paip dipanaskan, air minuman tutup putih atau air coway/cuko?..

2 Các câu trả lời

utk baby tolong lah! jgn pakai air cuckoo ke coway ke or seangkatan dgn nya yg penapis tu. guna air yg dididih atas api. penapis bukan air masak tu, dia hanya air penapis and still dimasak. baby akan kalah dgn penapis tu, masa saya roomin dgn anak, ramai ibu² keluar masuk sbb bagi anak minum susu guna air penapis. klu tk percaya, pergi tnya doktor or nurse. diorang akan marah klu guna air penapis tu. sbb air tu walaupun diservis tpi tetap tk dimasak dgn betul. that's why baby boleh cirit birit ye.. otot² usus dia tk sesuai. bukan tk boleh tau, tak sesuai ye. klu kita dewasa ni ade je yg tk sesuai minum penapis tu. cth mcm saya, sakit tekak perit, mulut rasa lain tau. tk semua orng dewasa boleh in dgn air penapis tu... so dgr la masihat saya ye

8mo trước

tk kisah la nk guna air botol tutup biru ke putih ke hijau or air tapis sekalipun. kena masak juga air tu. sbb kita boleh beza kan dia dijerang dgn air² botol or tapis tu. klu tk silap botol air, botol ade 2 jenis, drinking water and mineral water. drinking sama rasa mcm penapis tu, klu mineral rasa sama mcm air dijerang/dimasak.

Saya pakai penapis air, coway. Kat rumah pengasuh pun sama pakai penapis air, cuckoo.

8mo trước

Anak saya pkai air coway alhamdulillah okay . Mngkin ikut baby jgk sis