Bancuh Susu Dengan Air Coway

Boleh ke bancuh susu baby dengan menggunakan air dari coway? Ada yang kata tak bagus sebab air xmendidih, kuman x mati.#pleasehelp #firstmom

Bancuh Susu Dengan Air Coway
12 Các câu trả lời

boleh. air coway dh xde kuman yer, sbb dh bertapis air nye. semua kuman, iron, metal, pasir, klorin yg ade dlm air tu dh xde. yg x bagus kalau rendam botol susu baby dgn air coway je. bila nak rendam botol susu baby, kena hangat kan dlu air coway ni atas dapur, lps tu bru rendam botol. bru bakteria sedia ada dkt botol tu mati.

boleh je sis..anak dri sy lhir mnyusu..kdng cmpur susu FM bncuhh mengunakan air coway..xd kuman pun..skrg pun ank dh nk msul 1 Thun 1 bulan..tiada mslh jgn rsau..just ank klah bila jerang air guna cerek ke pe heheh..smoga baik2 je untuk sis😅🤗

Alhamdulillah anak saya ok je bancuh susu formula dgn air coway sejak newborn. Takde la pula sakit masuk hospital sbb air coway. Sukatan susu formula dgn air kena tepat. Air x boleh lebih nanti baby sakit. Mcm2 effect.

saya baca ada orang cakap seeloknya kalau bayi baru lahir kena bagi air sendiri masak.. kalau dah beberapa bulan tu boleh je coway.. apa apa pun kena ikut bayi tu selesa yang mana..

ada anak nak kena air yg mendidih, ada anak ok je kalau guna air coway. ikut kepada anak sis. anak saya ok dengan air coway..manakala sepupu saya, anak dia kena air mendidih

ye air coway panas dgn yg kita masak sendiri xsama. bila anak ada kahak susah nak keluar. jadi amik air coway to masak sekali lagi betul2 mendidih simpan dlm termos

Hi mommy. Boleh. Pada masa yang sama mommy cuba monitor anak kalau anak aktif so okay je.

ank sy dri lhir mnum susu bncuh air coway..sknk dh 4 thun alhmdlilah siht wlafiat..

saya pakai coway.. elok jee takde lak kuman. siap rendam botol dgn air panas

anak saya prtme 2 tahun nmbor 2 1 tahun alhmdulillah elok je air coway