keputihan

hye .. saya nk tnya normal ke keputihan saya color coklat n kadang2 campur dgn darah .. tapi tak bnyak .. selalu berlaku bila nk malam waktu balik kerja .. start jadi mcm ni lepas bleeding minggu lepas .. terima kasih ..#ingintahu #firstmom

9 Các câu trả lời

sya mcm sya sis berlaku time trimester ke 2 tu hri. mmg keputihan..sya biarkn. lama2 sya rase x selesa dan gatal. dkt k.k dia bgi ubt insert. dkt swasta pon sama. 2x sya letak ubat insert. siap sekali ambil sample. alhamdullilah xde GBS yg org katakan. darah + keputihan tu berlaku. sbb pangkal rahim luka. sya siap g PAC. doctor sna ckp sama dgn swasta. g K.K mmg dia x check la. kne g swasta jgk. risau jgk pd mulanya. ialah sbb ade pendarahan. but dia bkn dri dlm kandungan. dia luar je. pangkal rahim kita. alhamdullilah sya dh ok skrg ni. dh 37 minggu🤲

10mo trước

Hi sis. Saya dua hari lepas masuk ubat insert. Lepas pada tu mmg keluar keputihan pekat2 & ade hijau2 jugak. Tapi pagi ni bangun tidur tiba2 ada keputihan putih pekat + darah. Saya ingat nak pegi KK pagi ni. Risaunyaa. Boleh mintak pendapat sis tak better saya pegi KK ke pegi scan klinik swasta nak tgk baby okay ke tak

nanti kalau check kat kk, inform dr atau nurse, insyaAllah diaorg akan bagi ubat yg sesuai. ❤️ moga dimudahkan urusan awak

keputihan kalau warna selain putih susu, kira x normal, hijau ke kuning ke merah ke coklat ke, berbau and gatal, semua x normal.

2y trước

okay thankyou

tak normal. please refer klinik or hospital awak. normal keputihan yg warna putih susu je. selain pada tu tak normal

tak normal lah sayang kalau warna coklat selain warna transparent atau putih susu. bagitahu doktor segera.

Tak normal tu. Dah refer hospital belom awak?? Mcm mana keadaan skrg? Berapa weeks ya

2y trước

alhamdulillah okay .. saya 4 bulan ..masa bleeding saya dh refer hospital .. dr dh cuci dh .. then dr kata tu punca dri ketulan daging dekat serviks aka polyps .. sbb tu dy pecah then jadi bleeding .. dr kata klau keluar keputihan warna lain tu normal lepas bleeding nnti lama2 dy okay .. klau bleeding + cramp perut dr suruh prgi emergency..

Sy rsa awk kena g check

tak normal mommy

taknormal