thalassemia

hye nak tanya kalau pembawa thalassemia ada keburukan ke kat ibu ngan baby?selamat ke?

2 Các câu trả lời

Pembawa thalassemia ni.. Sbnnrye xde mslh. Tpi jdi masalah kpda bayi. Bila suami sis jgk pembawa. Bila pembawa kwen dgn pembawa. Possibility utk ank sis menjadi penghidap thalassemia tu tinggi. Klu sis sahaja adalah pembawa. Takde masalah. Ank mgkin dpt normal atau pembawa. Sy penghidap thalassemia. Tgh prgnt. Ank sy sepnjg prgnt smua okey positif elok je. Cuma sy setiap bulan perlukan transfusi darah, sbb hb drop truk. 7.3 paling rendah.. Kuatkan smgt.. Think positive. 😊

Xslh klu bby kne talasemia yg kne tuka drh tu kn..if bby pngidap...

4y trước

Bukan tukar darah. Tpi perlukan transfusi darah jika perlu...