Hai ibu nak tanya

Ada tak ibu2 kat sini yang mengandung dgn Thalassemia ?

7 Các câu trả lời

Saya carrier juga, sekarang hb 8.2 je (6 bulan preg), doctor ckp siapa yg ada thalassemia ni hb mmg akan rendah. Kena berhati2, cuba makan makanan yg boleh tambahkan darah

5mo trước

Makan tak pernah miss, tapi tulah tak pernah naik2 juga huhu

saya baru je ambik darah haritu.. results belum keluar lagi.. sebab hb tak naik.. asyik turun lepastu takde pulak bawah mata tu pucat .. pening pun takde..

Saya pun beta thalasemia carrier jga. Pemakanan perlu jaga sepanjang mengandung. Tpi jaga2 makan, mmg hb xkn naik pun. Mmg normal utk thalasemia 🤭

5mo trước

Ehhh mesti makan, mna ble xmkn 🤣🤣 lgi la turun hb klau xmkn. Mmg hb xkn mcm org normal.

Saya alpha thalassemia carrier… 1st trimester msh ok.. now 24 weeks.. last checkup 23 weeks hb turun…

5mo trước

Tp nie pun nurse bgtau td kemungkinan bsr akan lbh drop kalau da 28 minggu… sy bykkn rehat, kalau mlm sy cuba tidur awal.. pemknan sy jaga.. sy elakkan utk mkn d luar.. all caffeine mmg sy xsentuh.. manis pun jrg.. dan sy msk sup mengkuang merah (beetroot).. itu saja sy amalkan..

Sya walaupun xdk thalasemia tapi ada masalah anemia hb awal ii ja 13 Skrang dh 6bulan hb trun jadi 9

sy pon xdpt result lagi...hb sy 9 je 😌..8/5 ni baru tahu result hurmm..

xde pengalaman