Pembawa Thalassemia

Hai. Saya pembawa thalassemia. Sekarang pregnant 28 weeks. Nak tanya boleh ke naikkan hb sebab hb saya below 9 🥹. Ada apa apa bahaya tak waktu saya bersalin nanti. Saya risau 🥲

2 Các câu trả lời

saya pun mcm awak, tapi saya ada trait saja. 2 kali warded masukkan darah sbb hb below 7 🥲boleh je naikkan hb, sepatutnya nurse kk ada share resepi naik hb/anemia atau masuk group. saya follow resepi yg kk sediakan untuk ibu hamil anemia alhamdulillah maintain walaupun masih 9 something.

sama laa sy .. pregnant 29weeks .. pembawa alpha thalasemia .. smlm check hb 7.1 .. klau 7 , kena masuk ward , tmbah darah .. mkn acid folid je , sbb iron da tnggi ..

11mo trước

sama dgn saya, iron dah tinggi. hanya makan asid folik dan jaga makan je