makan nenas

hye mummy,sy dah 14weeks..boleh ke kalau makan nenas?mengidamnya nak makan baby nenas tu🍍🤤

9 Các câu trả lời

beberapa minggu selepas sy lambat period sy suka makan nanas. masa tu belum cek upt lg. lepas cek upt dan positif,sy masih lg makan nanas yg separuh masak. kandungan dlm 5w mcm tu. sekarang sy dh 16w,tak ada effect. Cuma kalau nak makan berpada la,nanti lidah rasa perit dan gatal.

makan saja asal berpada. & ikut badan masing2. cuma sebenarnya lah kan, takda istilah makanan "tajam" ni. tp penerimaan badan kita, kita je tahu. kot jadi pedih perut, kot jadi cirit. tu masing2. makan nenas masak ranum no prob cuma jgn la bedal 5 bijik pulak ya.

nanas ni ikut badan, bagi sesetengah org efek dia teruk, bagi sesetengah org dia tak ada efek langsung. saranan saya, elakkan sehingga trimester 3. tak boleh jugak terlalu ikutkan apa yang kita mengidam. kena fikir baik buruknya.

nenas tajam sis,klau blh awal kehamilan elak mkn yg tajam2..ikut ketahanan bdan kita juga ada ja awal kehamilan blh ja mkn,mcm sy ada sjrah keguguran so mmg elak mkn yg tajam2 nie...

sy pernah mengidam juga tp sy than smpi masuk trimester 2,masuk je sy mkn sikit tp nenas yg dh masak ranum,sy mkn sikit je cukup utk hilangkan rasa,tak berani mkn banyak

boleh makan secubit. ambik rasa. sy pernah jugak makan. tp memang betul2 scubit. tp skali tu je. makan kemam2. ambik feel rasa nenas. lani da selamat bersalin 5hari.

Huhu sma lah ngidam tapi si suami ni tk bagi makan 🤣 rasa pun tak boleh. Padahal kita dah bgi terang boleh makan jnji berpada pada lah makan

Klau ikutkan xbleh sis tpi mcm saya tu hari gidam sgt nak mkn mkn pun satu ketul yg dah d potong..tu je...

better jgn dlu sis..