Bolehkah makan nenas

Hai momies ada ka yg pernah mkn nenas waktu preggy 2 bulan.. Sbb trlmpau craving mau mkn🤤🤤🤤

5 Các câu trả lời

50-50 klau blh elak tu elak ha gtu ✨ Welcome to the Group baby 2024 ✨ Group ni saye baru buat harini ahli memang tak ramai , boleh stay dlu dan same² share link untuk memeriahkn lagi group 😍 Group ini bertujuan mngumpulkan ibu² yang duedate 2024 bagi mengongsi kisah pregnancy masing2 dan saling membantu ibu² yang lain https://chat.whatsapp.com/LW1PSZkVvYUG86wBzsuFRU

1y trước

Alamak.. xboleh masuk group tuu

Sy biasa mkn... Teringin sangt masa tu, smpai nk meleleh air liur dibuat nye n X tau pn kata pregnent masa tu... Mkn hbis sbji... Selang beberapa hri bru buat test, positif hamil rupanya, patut la mengidam pelik sngat 😅😅😅, bnda x suka pn jd teringin... Alhamdulillah ok je...

sy seawal bberapa minggu dah makan nenas,yg separuh masak lg tu,yg masih hijau kulitnya. habis sebiji sekali makan. nafsu masih nak makan,tp lidah tak tahan sbb dah rasa mcm nak luka. Alhamdulillah,tiada bleeding atau sakit perut. baby sy dah 3 bulan skrg

1y trước

Okayy thank u ♥️

saya makan je..sbb masa mengandung first dl mmg mkn nenas..tp utk first trimester jgn mkn byk..makan sikit utk buat rasa2 je... pastu tgh bafan juga..mksdnya rasa sikit dl tgk sehari dua kalau ok blh je nak makan sikit lg..

1y trước

Thank u... Nak try dlu mkj nenas skit2.

atas tubuh badan orang jugak. kalau kuat boleh la makan . kalau rasa takot2 better jgn mkn. ada org mkn okay je kandungan dia. ad org tk okay. so hati2 sis .

1y trước

Okay sis.. Thank u..