susu formula

Hye mummy2 semua.. saya nk tnye lah bby sy bru 1bulan 4 hri.. sy nk hntr die at rumah pengasuh so nk bg susu formula ap yg oke ye, sy dh try dugro xok die popo kers2 ad ketul2 susu and munth and latest sy try lactogen minum x smpai brp minit munth susu and berak bnyk cair ad lendir2 tu oke ker? and bolh suggest kn susu ap yg sesuai tak sbb dh pening dh ni nk bg susu ap if sy kje ssh jgk? susu bdn mmeng sy akn bekl kn jgk.. please help me???? TQ❤️

3 Các câu trả lời

Susu formula ni kta kna try n error sis. Sbb tiap2 bby ada blainan kesesuaian .. Sy guna lactogen utk bby sbb dia xblh accept rasa susu lain .. Psl bby sis berak ada lendir tu org kata mucus@kahak yg disebabkan myusu susu formula. Tp sy xpasti sgt psl lendir dkt popo tu 😅. Bby sy pon dia popo ada jgk lendir2 tu . So far berak kencing ok . Bby pon ok ..

Baby saya pun susah sangat dulu nak minum FM. Macam macam try, naik rashes la, muntah la. Last last continue je bagi breastmilk pam hantar ke pengasuh. Now dia dah 5 bulan and breastmilk tak cukup. Dia suka muntah FM and doktor suggest bagi susu similac Total comfort. Now alhamdulilah okay takda muntah dah.

Try s26 gold