Cara hilangkan semelit

Hye momy" , nk tanya ada tak mcm sy semelit hari"2 ? ada tips tak nk hilangkan semelit walaupun hari" minum air masak bnyak & buah buahan . Sy 14w .

5 Các câu trả lời

Cuba try makan buah naga dan boleh juga blend kacang hijau yang telah direbus campur susu.. boleh amal. Saya selama amal minum kacang hijau blend alhamdulillah lancar jer membuang, lagipun kacang hijau byk manfaatnya untuk ibu mengandung

Hai.. Sy pun hadapi situasi sama😅 kata doktor itu perkara biasa dalam kehamilan, apa yg pnting serat kena lebih selain air dan buah-buahan. Bila sembelit teruk sgt, better jmp doktor utk cdgn ubat yg bole bantu lembutkan najis.

9mo trước

No worries mommy, smoga dimudahkan kehamilan kita semua😊

Dr sy suggest makan pisang macam monyet😅. sy pun constipation sakit sangat dan berdarah sebab ada hemorrhoid. lepas makan pisang setiap hari, mmg boleh pergi tandas setiap hari.

Kadang mmg ada ibu mengandung makan apa pun ttp sembelit sikit sbb hormon mengandung. Sis try buah naga merah. Makan buah sblm makan heavy. Insyallah..

Normal awk.. try ambik pisang.. sy pulak payah sgt nak membuang kdg 4 hari br nak membuang.. smpai perut keras sbb angin 😅