GDM........

nak tnyaa .. ade tak mummy2 yg sangkut gdm.. ade tips ape2 takk nk hilangkan gdm. kot ade minuman atau buah buahan ygg boleh mkn

1 Trả lời

GDM takleh hilangkan sis kalau tgh mengandung. Mmg sepanjang2 pregnant tu lah kena jaga makan. Dah kena jumpa dietitian dh? Pergi dulu and senaraikan soalan2 awk k sis. Selalunya dietitian sgt membantu bg panduan supaya awk dapat kawal kandungan gula. Kalau awk ikut betul2 inshaAllah cuma diet and tak perlu ubat. Melainkan masalah2 tertentu ya sis. Boleh check profile sy tentang post GDM dgn tips mcm mana sy jaga makanan sepanjang mengandung & postpartum. Tu pengalaman sendiri je tp hopefully membantu.

3mo trước

okayyy sis . tq tauu ❤️