sapu minyak angin

hye mommys sekalian , boleh ke sapu apa apa minyak angin dekat perut ye ? skrg ni perutt mintak minyak angin je sbb perut acap kali tak selesa tiap kali nk tidur . sapu minyak angin baru lah lena tidur ni .. 6 month preggy

18 Các câu trả lời

Sebelum2 ni saya sapu je kat perut sbb mcm kembung tapi lps bgtau nurse dia terus tak bg. Dia soh sapu kat pinggang atau betis je. So skrg kalai sakit perut ke tak sedap perut ke mmg saya lumur minyak panas kat betis pastu kat bhgn atas perut.

Kalau boleh elakkan ya sis, saya pun pernah sapu freshcare dekat perut. Mak nampak, habis kena marah. Sebab tak selesa kan, saya faham. Sekarang saya masuk kelas yoga, Alhamdulillah ketidakselesaan tu semakin berkurangan 🙂✌🏻

saya,kalo perut berangin...saya sapu minyak kat telapak kaki...sapu betis...saya urut,pastu kentut...leganya... hehehe..kalo sakit belakang,letak minyak kat pinggang,urut2 angin kuar...banyak betul angin sis...😆

sy sapu je tp bukan kt rahim la.. kt bwah dada tu sikit je, but jgn myak pnas.. myk berangin sikit mcm yuyi ok kot, sbb loya terok kna sapu myk kt situ jugak bru ok

Sy nak tnye...blh ke sapu vicks atw balm bwng putih pd bby 6bulan klw dh selesema teruk... 3hri xbaik jgk selesema nye...

Xdigalakkan sis, takot effect kat baby. Nurse hospital pun xbg letak pape kat perut.

Minyak mestika ok. Dia rasa berangin gitu. Bukan panas mcm minyak lain

sy pakai mnyak yuyi, sapu kt perut and belakang.. tpi area pusat tu sy x sapu..

jangan kena pusat dah lah . mengarut lah tak boleh sapu langsung .

Sa sapu2 je atas tepi2 sis guna minyak kayu putih ok je x apa2