Induce Dan Belon

Hye mommy2! Sy mau tya ba sepa2 ada pgalaman masuk belon atau induce? Sakit ka? Knp sy bca komen2 org mcm xda pon yg bg respon sakit induce.. Hmm.. Sy risau ni.. Mgu depan kna paksa beranak induce n belon.. Sbb sy gdm.. So ada ka tips? Doakan sy ya... In Shaa Allah..

26 Các câu trả lời

Pengalaman pernah induce ank 1st..gdm juga, masuk ubt drip tu.. Contractionsnya lbh sakit dan lama berbanding bersalin tnpa induce.. Kena kuatkan smgt fikir positive je, yg pntg bby keluar dgn sihat, Mom pun sihat.. Mesti terbyr segal kesakitan... Good luck ibu❤️.. Pasti boleh..

Sy kena induce on 37 weeks due to gdm. Masuk ubat 1st and 2nd tak jalan.. masuk ubat kali ke 3 mula sakit dlm 2 jam.. mmg sgt sakit. Sy btahn utk 3 jam sakit dia. Lepas tu minta nurse check bukaan. Dah 7cm, immieadiately bawa ke labour room. Sampai LR within 15 min baby kluar..

Sis pikir camni je, sakit beranak ni boleh hapuskan dosa2 kita & jadi pahala. InshaAllah. Sakit bersalin semua sakit & kita kene hadap jugak. 😂 Sabar la sis. Sy pon induce. InshaAllah segalanya baik2. Semoga sis dimudahkan dalam bersalin nanti. Aaamiinnn.

saya firts pregnant induce .. 2 kali msuk ubat , ubat pertama tak jalan sbb laluan bkk 1.5 cm je then kne msuk lagi ubat yg kedua untuk nk bkk laluan.. dlm 2 3 jam saya rsa sakit tiap 10 minit, tak lama lps tu air ketuban dah pecah bru setiap 1 minit rsa sakit..

Akak dah 3 ank sblum ni normal tak pernah induce or belon..dgr kata induce atau belon ni lebih sakit kan😅..ank yg ke4 ni kena induce sbb ada darah tinggi ngan gdm..dah 8 tahun tak beranak ni seram je baca komen2 kat sini..adudududu🤣

5y trước

Tak sakit belon. Saya both anak induce

pengalaman sy induce belon xsakit, tp malam2 nak tidur memang xlena dah.. esoknya belon xjatuh tp bukaan dah 4cm..trus g lr.. induce drip lagi sakit.. tp sy start sakit bila masuk ubat drip yang ke 3

Sy pon tgh tkut jgk nii....skrg sy dh 39mggu 4ari. Due sy 14/4..mgndung ank ke4.yg sblum ni sy 38mggu dh bslin...tp ni bby msih sronok lg dlm prut xdak tnda2 lg..sy pon isau klu nti kna induce.

5y trước

Xkerap pon...cma pinggang n yg kita pnya tu rsa skit laaaa

Saya pun induce sebab leaking . Sakit dia tuhan jak tahu . Rasa nak teran tapi masa tu doktor bidan tak bagi teran takot bayi lemas . Constraction dia sakit gila .

Induce drip sakit gila2 awk. hanya allah saja thu. Sya bersalin 35w 6d dri 730ptg sampai lh 1154mlm bby selamat keluar. Smoga allah permudahkan urusan awk

Sy induce ank 1st, skt bersalin rse nye level kesakitan semua sama.. beza nye induce nie dr x skt atau skt sikit, mendadak terus skt kuat nk bersalin..