induce masuk belon

pagi tadi pkl 8:30am induce masuk belon agak terkejut ye sakit dia dh lh anak first tapi dlm 15minit jeee sakit. skrng dh pukul 1115pm belon still tk jatuh. tapi contraction dh ada 15minit sekali. doakan urusan sy dipermudahkan,doakan sy senang bersalin yeee korang🤲🏻❤️

5 Các câu trả lời

Aamiin, semoga dipermudahkan. Sis banyakkan berjalan ye. Macam saya pukul 7pagi induce balloon, balloon jatuh pukul 9pagi lebih macam tu then 4.26petang bersalin. Tapi saya dah rasa contraction kuat sehari sebelum tu lagi cuma bukaan lambat. Saya nasihatkan sis jangan pakai seluar dalam takut jadi macam saya, nurse suruh pakai seluar dalam supaya selesa. Bila balloon tu dah jatuh saya pon tak perasan. Ada rasa macam benda terkeluar tapi tak sangka lak cepat sangat sebab nurse anggarkan malam atau esoknya baru balloon jatuh.

11mo trước

kisah kita lebih kurang sis sy rasa mmng dh berpuluh kali panggil dia buat dang jee alasan tgh round. dh lh ddk bilik class2 time tuu ada sy dgn sorang pompuan sabah jeee, bilik berpintu so mmng agak ssh sikit asyik nk keluar masuk cari nurse. nasib partner katil tuu baik rajin tolong panggilkan. sekali dh panggil nurse terus kena sound dia kata “kalau tknk sakit contraction takyah nk gatal mengandung” ya allah time tuu sedih hati,sy just mintak ubat tahan sakit jeee sbb sy satu hari tk blh tido and mmng takde tenaga dah

ish kenapa la nurse tu cakap macam tu.. kena dekat dia tau lah. saya so far nurse semua baik2 cuma asyik suruh tunggu doctor jela. saya duduk kelas 3 so okay sikit la. dulu ingat nak ambik first atsu 2nd class tapi kakak saya kata jangan sebab kalau sakit ke apa susah nak minta tolong. alhamdulillah masa dekat ward ramai kakak membantu

11mo trước

alhamdulillah.. btw dapat baby girl ke baby boy hihi

Sama.. tadi pg induce belon tapi tak jatuh lagi sampai sekarang. Semoga urusan kita bersalin esok mudah amiinn🤲🏻

Kalau dah kerap contraction blh mintak husband dtg teman ke?

11mo trước

Ouhh...kkkk😂

amin.. semoga dipermudahkan segalanya..