Preggy 2 minggu

Hye mommy sy preggy 2 minggu..kepala saya skit sngt2 mmg xblh tahan da..blh ke mkn panadol ye..de effect pada kandungan ke..

15 Các câu trả lời

Kena refer doktor. Tak boleh amek panadol sembarangan sebab kita preggy mommies ade dose tersendiri. Saya 8weeks pun doktor x galakkan makan panadol. Doktor suruh minum air masak banyak.

Dr ckp blh.. sbaiknya kurangkan pgambilan.. Tapi sy.. Kalau pening tak brani juga nak ambil.. sapu minyak angin dan brehat jela..

2 minggu. Awalnya cek. Jrg org cek masa br sgt. Anyway panadol is safe kalau xlebih dose. Maksimum dua biji 4 kali sehari.

Paracetamol biasa yg klinik bagi tu blh je. Jgn ambil yg dos kuat macam panadol activfast pulak.

Refer to ur doc. Biasanya doc akan bg ubat tp tak high dose & suitable for preggy mom's.

Sy pun pening2 baru 4weeks sis. Sy just rest je sbb doctor x sarankan makan panadol. Huhu

5y trước

Klo amik biar la 1bj jgn 2 bj ye

Mcamana boleh taw baru pregnant 2 weeek ea.. bole share sikit.. btw.. salam takziah..

5y trước

O ye ker..

Boleh tp trimester 1 ni kalau blh jgn kerap mkn.. Kecuali kalau xtahan sgt

5y trước

Tkut nk mkn so tahan je dari td nie da xthan sngt da so klu blh nk mkn utk hlng kn skit nie je

Penadol masih ok lagi.... jgn ubat2 lain tou kena refer doktor yee

5y trước

Insyallah tq sis

Preggy 2mggu? 😅 Ok refer doctor ok

5y trước

Insyallah mudah mudahan