Ingin tahu#

Usia kandungan sy 16 mggu..da 2 hari sy skit kpla...sy thn je..arini sy xleh nk thn,skitnye mcm migrain...sy nk tny ibu2,panadol ape yg blh sy mkn...? Atau ade cra lain selain mkn panadol...#seriusnanya

3 Các câu trả lời

Saya mcm sis jugak. Masuk 2nd trimester hari2 migraine. Sis boleh mintakkan husband urut dekat area kepala, tengkuk & bahu. Tapi urut lembut2/pelan2. Ada point2 dia, boleh google. Saya migraine sampai urat kepala timbul, saya urut pelan2 dekat urat tu bagi dia elok balik. Sis boleh try mandi air rendaman ais & limau. Tuam dgn tuala sejuk. Basically, saya buat cara mcm ni ja. Saya tak ambik panadol. Semoga sis terus kuat & diberikan kesihatan berpanjangan. Aamiin 🤲🏻

bole mkn paracetamol je.. sye pun kerap sakit kepala. sye ade migraine.. doktor kate x tahan sgt mkn la paracetamol tu..

1y trước

tak, sbb doktor yg suruh kan.. kalau x tahan sgt bole la.. gambar xde la sis.. panadol biasa bole jugak.. cume jgn activ fast la.. yg tu xle..

Nak ambil apa2 ubat jumpa dr k

1y trước

Setuju. Walau paracetamol or panadol. Tak semua bumil boleh ambil panadol. Doktor kena check & confirmkan dulu awak boleh ambil tak sebab kita taktau if awak darah rendah ke tinggi ke or ada risk lain. Jgn hanya sebab org lain ckp diorang makan boleh je tak semestinya awak pun boleh. Lain badan lain ragam