repeat bsp 10 am

Hye mommies..sy kne repeat bsp tok pkul 10 am SBB RI tu bacaan tinggi..ape yg ptut sy mkn ye utk sarapan pkul 8 pg tu..takut bsp nek LG..

repeat bsp 10 am
43 Các câu trả lời

Hai. Jgn mkn roti canai, nasi lemak, mee goreng, bihun goreng & kuih muih. Ni mknn yg boleh buat bsp tggi. Pagi2 better mkn oat atau roti gandum. Minum air kosong byk2 bgs utk ibu mengandung.

Sy pon ad kencing manis bsp sy pkul 8,12,4,8...sy dh on insulin..sy slalu pg mkan biskut kurma n air kosong je smpi pkul 12..pastu makan nasi n sayur byak..tp bla insulin ni ,lewat makan mst nk hypo..sy standby kurma ja..

5y trước

sis kena tepat amik bsp ke cmna? cth pkul 12pm tu,mesti kena g kul 12pm ?

Mesti makan berat tu sis..klu nak makan nsik lemak ke..jgn mnum air manis, mnum air masak byk2 bagi balance..inshallah reading ok..sy selalu buat bsp mcm tu..

Awk sama macam saya selalunya saya akan tinggi sikit bsp pukul 2 atau 8 . boleh makan balik dari bsp terus makan dan banyakkan minum air sejuk

Cepat jgk ya utk sesi pagi awk. Sy kul8, kul12.30, kul5.30 n kul 8.30 Jauh jgk jarak2 masa. Jadi boleh control mkn 2 jam sblm pose semula.

Sy sllu sgkut pkul 8. Better lps pkul 8 ambik la biskut 2 3 kping... air msak ke. Sy sllu mnum milo ksong tp sku je milo 2.. xrse apa pon.

Bukan ke kena puasa at least 8 jam ke sebelum ambik darah? Minum air masak je boleh. Malam tu makan berat lambat sikit

Sy slalu pagi lps pkul 8 cek tu mkn oat ngan susu je. Lps cek kali ke dua makan roti ikn bilis gardinea 2 bungkus dgn buah

Ya Allah, jenuh nye rasa bila kene buat bsp 4kali.. 😭😭 lps makan nasik try makan epal hijau.

4y trước

Tempat sya nurse x bagi cek sndri. So kna g jugak kk

Saya sarapan 2kpg roti weetameal isi merjerin sikit & susu segar segelas. Tu je saya sarapan tiap2 hari