wondering

Hye mommies..nk tnya..ni first pregnancy sy..mmg xde experience lgsg..so i have no ideas at all sewaspada mana sy nk kena beware utk jaga kndungan sb skrg br 2month n half..mcm2 sy dgr kwn2 n sdare mara kate tntg pantang larang time pregnant.. Xblh minum air tebu n klpa.. Xblh malas2 n layankan Sgt xlarat bdn sb alahan.. Xblh adakan hbgn bsama dgn suami..etc Btul ke?

1 Trả lời

Kandungan 3bulan ke bawah mmg x digalakkan bersama suami. Ni bukan org2 tua yg kata tapi doktor yg bgtau masa sy scan kandungan 10w6d. Doktor warning jgn have sex dgn suami sebab kandungan tak kuat lagi . Pasal makanan2 tu not sure. Better rujuk terus dgn doktor.

5y trước

Risiko bleeding. Plg teruk tu la sampai keguguran sb janin tak cukup sempurna lg