Sembelit?? Cara utk atasi?

Hye mommies semua..sy nk minta pndpt mommies2 semua...jika sembelit bahaya x pada kandungan kita? Sbb kita akan push..lately ni masalah smbelit sy makin menjadi2..smpai luka n bdarah lah..sy mkn je sayur..buah pon makan je..tp tetap susah nak membuang..so perut sy akan jd sebu je..ada apa2 petua utk kurangkan sembelit x? Sy takut ambil ubat nti bahayakan kndungan pula..

1 Trả lời

Sy smpai branak smbelit. Last2 msa tran trkeluar sikit dubur. Doc tolak msuk dlm balik. Doc ckp klau smbelit dri mgndung biasanya klau salah push. Mmg trkluar skit. Lpas doc tolak msuk dlm. Lubang dbur jd kcik. Mcm dpt dbur bru plak. Hahaha