Pil perancang

Hye mommies semua.. Nak tanya, kalau kk bagi kita pil perancang and kita tak makan nurse boleh tahu tak ? Baby sy baru 1 bulan lebih and suami nak merancang naturally tanpa sebarang ubat cuma guna kondom.. Sy tak yakin, tapi suami memang nak jarakan anak 2 tahun seorg.. Sy mabuk teruk masa pregnant anak 1st.. Rasa trauma mabuk tak hilang lagi.. Takut mengandung lagi.. Bukan nak tolak rezeki cuma belum sedia.. Kalau sy makan sorok², berdosa tak sebab suami tak izinkan ?? #advicepls #bantusharing #ingintahu #pleasehelp

24 Các câu trả lời

kalau ikut doctor, badan sendiri planning sendiri. jgn ikut suami bab ni. sebab kalau termengandung pulak awak tanggung sorg alahan tu.. mmg dia cakap nak merancang naturally, tp boleh tgk percent yg berjaya. bg sy makan ubat buat hati lebih tenang.

Hi , saya ambik perancang ccuk depo tapi taktahan asyik migrain & tak datang haid . jadi ccuk kali ke4 sy tak pergi stop sendiri tanpa bgtahu misi . sy merancang naturally tanpa bantuan kondom , sekrang anak sy dah 3tahun dan bakal melahirkan bby 2023 .

klau dah mmg husband nk jarakkan 2 tahun, patutnya pahamlah apa function perancang tu. kena faham ya hatta guna kondom pun kdg boleh bocor. tp ikutlah plan masing2. kang terbabas jgn salahkan awak pulak lah.

Kk tempat saya bg je choice yg nk merancang sendiri boleh amik kondom di kk tp kne bgtau dia dan sebolehnya mmg dia galakkn mkn ubat juga cuba kalau terlupa @ terlambat mkn nk bersama dia srh guna kondom..

2y trước

Aah nurse kk sy bgtau hr tu kalau xsesuai mkn pil ke depo boleh minta kk

makan laa pil perancang. saya anak masa umur 3 bulan cek positif prgy lagi. masa tu Allah ja yg tahu. suami kata rancang sndiri. ikut kata suami tahun depan masuk wad bersalin lagi 😂.

Itu la gunanya perancang sis, Merancang sendiri terutamanya melalui kondom tahap keselamatan tu tak berapa tinggi, saya 3 tahun dah ambil perancang, kena terang betul² dengan suami.

haritu misi kk sy pesan klau kita pilih ubat.. kita kena on time jgn tinggal jgn lewat.. skli tinggal / lewat.. awak berpeluang tinggi untuk hamil lg..

2y trước

btl2 misi kat umh saya pyn ckp cm tu jgk

Kalau sis jnis x mudah lupa boleh sorok2 makan,untuk kebaikan xberdosa pun sis

nak rancang sendiri pandai2 laa buat keje , jgn tak sedar pulak staysafe ok

Terima kasih pada semua yang reply ☺️☺️