Rasa mengah dan susah nak tidur

Hye mommies, saya first kandungan.. Dah 30 minggu.. Normal ke saya rasa tak sedap badan dan rasa mengah2? Saya pula setiap malam susah nak tidur sebab rasa macam susah nak bernafas..

1 Trả lời

Hi normal yaa . Sebab dah masuk fasa akhir . Baby membesar dlm perut yg sempit . Keadaan baby menolak atas perut lagi , dia nak bergerak agak terhad . Memang akan jadi tak selesa . Bila tidur sis letak bantal kiri dan kanan , atau letak bantal tinggi kan sedikit bahagian dada & perut . Miring ke kiri serta letak bantal untuk support antara dua kaki sis , peluk biar bantal dicelah kangkang . Atau tinggikan kaki , letak bawah kaki . Suggestion bantal u shape . Boleh google tengok andai kata sis takmau beli . Sis boleh buat mcm tu guna bantal sedia ada .