Sekadar Bertanya

Hye mommies.. Nak tanya.. Perut dh msuk 7bln..tringin nak mkn buah cempedak.. Ada org ckp xbole mkn... Btl ke?

34 Các câu trả lời

Kalau sy.. Sy makan jer sikit.. Buat lepas hajat.. Tapi cempedak xda masalah pun nak makan, cuma angin la asyik nak kentut jer😆🤣 macam durian ke, air kelapa masa 4bulan kalau rasa sgt nk minum.. Sy minum jer tp berpada2 la, jgn byk2.. Macam durian tu, 2, 3 ulas tu dah ok.. Xla sampai sebijik telan.

tgk bdan sis bolh terima x.. sy mase ank no 1&2 semua bolh bedal trmask la durian 3-4 biji no problems.. tp bila ank no 3 buah durian sy jadi pening panas badan skit perut.. sis kne rase dulu suai x.. bru sis tahu ape yg bolh sis makan .. sbb lain org lain la rgam nya.

5y trước

Sma.. Ni preg no 3...mkn skit jak ptg smlm mlm td aduhai... Sksa dunia... Skit perut ulang alik tandas... Ni bngun2 sakit bdn dh😂

Depend pd bdn sis..sbb stiap bdn adalah berbeza..ada tu xleh.mkn sbb angin..tkut kang angin byk sgt tngkp kat tengkuk sakitnye then terus ke kepala .bhaya.... Sbb tu prlukn mkn brpada2.. jika kita tahu bdn kita ada angin..better kita.elakkn tu

Boleh je sis. Efectnya angin je x membahaya kan janin. Depend bdn masing2 sbb cmpedak kan berangin. Sy x tau pulak pregnant x boleh makan. Sy bedal 2biji pedak sejuk2 bru kua peti ais. Hahaha alhamdulillah sihat je. Now dh 7 bulan 😊

5y trước

Bukan 2 ulas tau tp 2 biji hahahahahha

cempedak boleh buat angin. tp org tua2 kata kalau teringin, makan je la seulas dua supaya anak tak kempunan. saya gitu laa. kalau teringin, mak kata rasa la sikit jgn tak rasa lansung. untuk lepas kan teringin je.

Ikut ketahanan badan sis. Cempedak tu sebenarnya angin. Kalau sis jenis tak tahan, boleh kembung perut di buat nya. Kalau macam saya, masa pregnant saya makan je cempedak. Alhamdulillah, okay je. Tak ada apa2.

5y trước

Sama2 🤗.. Semoga dipermudahkan urusan ye. Aamiin 🤲🏻

Ada yg cakap nanti masuk angin. Tapi saya makan. Minta my mom buat cempedak goreng. Alhamdulillah everything is fine. Saya pun 7 bulan juga 😚

depends badan.. kne try n error.. sy dri 1st trimester smpai skrg mmg x boleh mkn bnde2 yg angin2 ni.. mkn cempedak x boleh, durian x boleh..

Sy 3 bulan makan dah cempedak goreng sb teringin . Org kata kalau teringin makan ler tapi jgn banyak . Tapi sy makan banyak ok je ..

Saya makan boleh, tapi x boleh banyak terus berangin muntah2😅 makan mmg x de hal cuma jgn bnyk jela kalau jenis berangin