Pertama kali buka buku pink

Hye mommies, nak tanya la.. masa mula2 buka buku pink kat KK nurse akan terus buat pemeriksaan seperti cek HB or nurse just urus doc saja ya?

1 Trả lời

masa buka buku pink, momy kena bwk ic husband n wife, sijil n kad nikah, tarikh vaksin n gmbr scan dri klinik swasta yg tunjuk kan ade kantung + bby. lps tu nnti dtg awal. sbb procedure lama agk panjang sikit. nanti nurse akn suruh timbang, cek bp, lps tu buat urine test dgn hb dgn hiv test. habis semua tu nnti nurse akn cek kaki gigi leher payudara,. nnti kena bagitau kalau ade sakit, allergic, n family history. lps tu last skli bru jumpe dgn doctor utk doc scan n bagi ubt tmbhan lain. if mommy ade rasa gastric ke sebu angin ke boleh request ubt dkt doctor.

2y trước

nurse akan tanya vaksin. sbb now virus still ade lagi, bila kita mengandung kita antara golongan yg high risk kalau kena covid. mcm sye masa 1st trimester kena covid, tapi sbb dah complete booster, so side effect x teruk. takat demam selsema,xde deria rasa dgn sakit bdn je. selalu nurse akan nasihatkan utk ambil. tapi if mommy xnak then boleh reject. xde mslh. if nak ambil, consult dgn doctor dulu, sbb doctor lagi tau condition mommy now.