koyak dan jahitan

Hye mommies. Nak tanya, ada tak cara cepat untuk keringkan luka jahitan kat vagina? Sebab sy tak di bagi apa2 ubat untuk letak kat situ. Tambahan lagi sy tengah batuk berkahak. Risau juga jahitan terbuka. ?

1 Trả lời

Aduh..cian nyer... Sis bli ubat air kuning tu.. ACRIFLAVINE LOTION nme nyer... Lap kering2 ngn tissue..pstu spu guna cotton ball kt luke slps mndi.. Biarkn kering jup bru pkai sluar dlm... Rajin gnti pad..jgn smpai pnoh..nnti bsh lembab kuman tu resap kt luke.. Mkn mnum kna kn pntang..bru luka cpt kering dn pulih...

5y trước

Ada jual kat farmasi tak? Haah, sian sy. Dah la koyak besar. Risau terbuka, kang kena jahit lagi. Doc x bg ubat. Just cuci pakai air suam dan jaga betul2 je. 😢