Normal / Elective Ceaser?

Hye mommies, inshaAllah 36 weeks nnt saya akan jumpa Dr Pakar SCOG di hospital untuk check kandungan sekaligus decide untuk bersalin secara normal atau elective czer. Before ni anak pertama saya Emergency Ceaser. Now anak no. 2 saya tersangkut GDM On Diet. So Dr kata tak boleh lebih due. Now saya masih lagi berfikir dan dilemma nak bersalin secara apa. Hati teringin nak normal, tapi nerves tu kdg smpai bawa ke mimpi. Hubs dan family pula cadangkan Elective Czer sebab dah tahu cara jaga dan tak payah rasa sakit bersalin. If mommies semua decide yang mana? Just sharing 🥰🥰🥰

2 Các câu trả lời

Kalau saya nak vaginal birth (normal) with epidural sbb dah advanced age. 😁 Nak juga rasa pengalaman vaginal birth kan..

2y trước

Di hospital kerajaan boleh minta. Tak sempat tanya, nurse / doktor dah tanya dulu. 😁