mual + muntah

hye mommies, I'm pregnant 5 weeks but mual, loya, muntah Makin menjadi.. it is normal? n how to stop it? sampai tahap Takboleh nak makan, sedangkan tengah lapar... I need a help from u guys, please

1 Trả lời

Hi.. that is normal mama.. i pun kena sama macam you when im on 5 weeks. Mual + muntah berserta muntah angin 🤢 Rasa nak pitam pun ada.. 😓 but you can try some asam like dry guava or dry plum. Kerap makan tapi makan dlm kuantiti yg sikit.ibarat mulut tue tak berhenti menguyah lah.Jgn biarkan perut kosong. Nanti heartburn. Sbb badan senang masok angin.semoga bertabah demi si comel yg akan muncul tak lama lagi.. caiyok 👼🏻

5y trước

okey tq mama coz helping me, lagipun ini my first baby also my first time hadap this situation.., taktahu macam mana nak buat lagi dah.., thanks once again❤️💖