buku merah

hye momies, esok sy ada appointment buka buku merah, ambik masa lama tak ya proses nak buat nya?

23 Các câu trả lời

Sy punya itu ari..dtg pkul 8..amek no..lps tu, kena tunggu utk timbang berat tinggi..lps tu bkak buku..lps tu, kena g check hiv test, hb, urine test, lps tu msuk jumpa nurse..dia akn check kita punya ukuran perut..breast..in case ada benjolan ke apa..lps tu, tunggu no. Lg utk jumpa doktor, scan tgk kantung and baby..last msuk jumpa nurse lg utk set next appointment..lps tu pegi farmasi amek ubat..klau awl2 dia akn bg folic acid. Sekian. Sy amek cuti half day..ptg tu msuk kje blek..itu ini itu ini..separuh hari jugak la..sy bt dkt kk kelana jaya..hihi

tgk keadaan KK. 1st appointment slalu agk lama.dlm 3 4 jam.ambik drah,minum air gula,tgu nurse isi detail kt buku,cek berat tinggi,cek perut,tgn kaki leher breast,jmpe doc.yg buat lama sbb que utk turn ambik drh n jmpe doc.ambk drah 2x sblm n selepas mnum air gula..

Kalau u tak nak lama,clinic buka pukul 8am.pergi awal.atleast sebelum 7.30am.kalau u org pertama maybe dalam 30mins cam tu dah siap.kalau tak mmg lama la u kena tunggu.tapi before 12pm dah siap la..sebab maybe u akan direfer kepada dr.harap ini membantu.

Depends pada klinik rasanya. Tapi saya dulu setengah hari jugak. Datang pukul 8 pagi, check air kencing dulu. Lepas tu baru bukak buku pink. Nanti ada timbang berat, check tekanan darah, ambil darah.

klinik kerajaan mmg ambik masa klu nk buat. dtg awal. bwk brg yg perlu, mcm salinan ic suami, surat nikah. klu ada gbr scan baby dr private, pn boleh.. klu x de, doktor boleh scan jugak

ambik masa jgk sbb nk tggu nurse tulis2 dalam buku,ambik darah, air kencing,check perut, check gigi, tggu doctor nk scan lagi,lps tu tggu lagi nurse tulis2 n next appt. siap da

Tgk keadaan kt klinik..Klu sye g awl dpt bka awal n blik awal..Tpi dlm sejam jga lah sb nk tgk keadaan kte..

Saya hari tu sorang ja tapi 1 hour jugak sbb first pregnancy + nurse advise macam2 sebab alahan teruk

Buat buku sekejap je .. yg lama bila appmnt jumpa doktor .. tu pun depends pada klinik tmpt awak ..

Tak lama sangat.. Nurse biasa ambik masa 1 ke 2 jam untuk dapatkan detail ibu utk isi dalam buku.