MULUT PAHIT

Hye mom .. sy first pregnancy .. skg sy 12week .. dlm 1 mgu ni lidah sy terasa pahit teramat .. mcm kemam ubat panadol pun ada.. adakah ini normal .. ada x petua utk hilangkn pahit mulut .. sgt2 mngngu sy ?

12 Các câu trả lời

Sy standby gula2 mint dlm beg.. Asal rasa mulut xsedap atau rasa nk muntah je sy mkn.. Tp lepas 1st trimester trus ok.. Xperlu dh "gula2 muntah" bak kata anak saya.. 😄

Saya minggu ke 19 baru slow² okey walaupun tak sepenuhnya. Dulu makan nasi sehari boleh 2-3 suap je. Sekarang alhamdulillah, sepinggan pun dah boleh habis.

Jgn mkn manisan , mkn bnda yg masam² atau masin tpi jgn berlebihan ckup utk hilang kn rasa pahit lidah , awl kandungan biasa lh tu sis

Normal . Alahan msih ada. Sy skrg 16w baru rasa nk makan & boleh makan . Sblum ni pahit lidah je nk mkn

normal sis...sy mkn buah2....kdg2 stress jugak time pahit mulut, nk mkn ape pun serba x lalu...

cuba sis try mkn gula² hihii.. sy sndri xda pglman mcmtu sis..

Taktau la. Saya pun tengah macamni sekarang. Tekak pun loya je

sama sy gak... bila rasa pahit trus minum air sejuk

Normal sis...kna brtahan utk bberapa mnggu..

Normal jgk. Sy rasa mcm tu msa 10 weeks.