Tahi bayi keras ...susu formula apa yg sesuai?

Hye ibu2..boleh kongsikan kan tak susu formula apa yg buat tahi bayi lembut...da 4 kli tukar susu formula semua x sesuai..lactogen,dumex,dutch lady,s26 semua da try tp x juga bule tlg kongsi susu formula yg sesuai

10 Các câu trả lời

lain baby, lain caranya. ada yang minum susu tu cirit birit, ada yang minum susu tu sembelit. awak kena try and error, saya pun dulu hampir semua susu try last sekali dutch baby jugak yang serasi

anak sy susu ke 9 baru ok. byk dh cuba mcm2 jenis susu. last sekali dumex mamil. ok sikit tk berdarah tpi meneran jugak 5 mnt ja mcm tu. alhamdulillah. harap sgt bertahan lama

anak sy minum dutchlady dgn frenleaf full cream sembelit terok .. smpai berdarah membuang last tukar dugro alhamdulillah mmbuang mmg elok sngatt ..

Kena kerap try and error sampai jumpa susu yanh sesuai dengan anak.. Sukatan susu pun boleh buat anak sembelit..

saya tiap Kali akn Cuba enfalac dulu.. klau yg tu x ok, akn Cuba yg lain.. tp setakat la.. enfalac ok.

Kena try n error.sy bg susu Nestle NAN Lactose Free . Tapi selang selikan dengan susu biasa.

Lain baby lain keadaan nya. Ibu kena try error banyak susu. Good luck ibu. 💪

Lebihkan air klu buat susu baby.

Try nan pro plk

try susu dupro sis