Tanda Bersalin .

hye ibu2 , macam mana ea tanda2 nak bersalin ? boleh share sikit pengalaman ibu2 tak ? sebenarnya lately ni baby banyak ngeras lama pulak tu ari2 pun sakit teruk dari sebelum ni sampai terasa kat tempat puan huhu tapi tak ada tanda mcm turun darah or pecah air ketuban lagi . sekarang baru masuk 37minggu ?

6 Các câu trả lời

saya mase tu dah 38 weeks takde tande ape , cuma sakit contraction selang seli 5 minit ade 5 minit takde . sampai hosp bukaan dah 6cm , baru turun darah . baru air ketuban leacking hbes . tak lama dalam labour room , tak sampai setengah jam dah bukaan 10cm terus bersalin normal . anak first 🥰❤

4y trước

haha tak apa awak semua dah selamat lepas , saya yg tak lepas2 lagi ni 😂

sy dlu bby asyk mngeras je.. 38weeks dh msa tu, dr tahan ward jgk wlpn bukaan bru 2cm.ramai kata xyah g awl sgt sb tkt kna tahan ward, nnti skit kne seluk je klu xda bukaan sgt. mmg btl jd. hbis sb dh xtahan sgt tu yg pg je.lpstu sy kna induce belon n drip nk bg bukaan bsr utk bsalin

4y trước

haha tu la org kata dah ada jalan senang keluar . ni saya baru anak pertama tu yg cuak lain mcm sikit 😂

Setiap org lain cara nak bersalin, klau sy 37week 4hari dah ada tanda2, masuk je 37week sy mkn 2biji kurma sy rasa dkt ari2 ada rasa menurun, gi je hospital(khamis) cek dah buka 1cm,hari sabtu gi beli sarapan dan mkn sarapan, sy dah rasa lain, sbb air ketuban dah pecah

4y trước

Tue la

Bersalin sebelum ni hmpir trberanak dalam kereta sebab contraction xrsa sangat.tp smpai hospital bukaan dh 6cm..xlama lepas tu..10cm..dgn cpt nye..huhuhu..ingt skit perut nk buang air besar.ni preggy x thula mcm mana plk keadan bersalin nnt.

4y trước

Inshallah sis..moge sis pun dipermudahkn...

Kita sama minggu sis.. Sama rasa jgk.. Tapi tanda darah/ketuban pecah belum lagi.. Perut dah turun ke bwh..

4y trước

Betul tu.. Dapat sarung baju raya sehari je pun ok.. 😅 apa pun harap semua selamat..

Kalau mngeras setiap 5 mnit tu jgk tnda tanda bersalin

4y trước

baik2 😊