Susu ibu

Hye boleh suggest tak milk booster semulajadi yg boleh banyakkan susu ibu selain pil2 supplement atau jamu2 tu, susu badan drop and baby still tinggi kuning mmg sgt perlukan susu ibu utk bantu.

6 Các câu trả lời

Hi ibu. Please jangan percaya if orang suruh stop Susu badan. Susu badan sangat Bagus utk tumbesaran dab juga kuning bayi.. Teruskan menyusu bayi sis.. Takda booster atau supplement yg buatkan susu kita banyak. fahami konsep demand Vs supply semakin banyak menyusu, semakin banyak susu badan. banyakkan menyusu bayi waktu malam. Minum banyakkkk air masak. ini milk booster semula jadi. takperlu beli produk. jangan stress sedih nangis. positive dan ceria. satu je nak cakap, kencing berak Bayi okay no problems. tunggu je kuning turun. kerapkan menyusu. Dan jika kuning tetap tak turun. Ibu jangan risau. Ada penyelesaiannya.. doktor akan cek darah bayi Sama ada punya jangkitan atau masalah lain. jangan stress ya. Semua Yang saya cakap adalah berdasarkan pengalaman saya. anak saya prolonged jaundice walaupun minum susu banyak sbb dia Ada hypothyroidism. menjadi ibu bapa, perlukan banyak ilmu Di Dada. teruskan mencari ilmu. jangan stress. jangan salah ilmu. good luck ibu. ❤️

4y trước

😍😍❤️

No such thing as milk booster sis. Karut je. Milk booster sebenar adalah : Perlu sentiasa kerap susukan bayi sekerap mungkin lagi2 awal kelahiran, pastikan lekapan bayi pada puting betul, posisi ibu dan bayi betul.

4y trước

Semak lekapan bayi dengan nurse atau pegawai laktasi. Please jangan percaya booster2 semua ni. Banyakkan pembacaan tentang penyusuan susu ibu. InshaAllah berjaya. Goodluck

Ada setgh kuning disebabkn bf sndri. Macam sy waktu nk meriahkan susu bykkn minum horlick. Tp bole cuba ptg2 bg bby minum perahan air anggur hitam dan tido dlm chaya putih. In shaa allah dgn izin-Nya

sy minum air kotak marigold longan+kurma. Kalau nk jimat boleh je beli kurma atau longan kering pstu rebus then air rebusan boleh minum. Tp sy mls nk rebus sbb tu beli air kotak😅.

Milk booster setiap orang berbeza. Ikut badan dan keserasian. Macam kawan saya, milk booster dia makan betik.

sye minum susu kurma sis...horlick